2009. szeptember 9., szerda

Harmadik nap a bölcsödében

Képzeljétek el ma is voltam a bölcsödében. S ma reggel nyolcra kellett menni. Így már reggelit is kaptam. A szoba ajtajában várt az Éva néni. S a Mami megint eltűnt (elt. széttárt kezek, fejrázás). A reggeli krémtúró volt és vajas pogácsa. A pogács harmadát ettem meg, a krémtúróból pedig egy picit hagytam. Utána rögtön mentünk is ki az udvarra játszani. Ma egy kicsit fáradtabb voltam, így néha-néha felkéredzkedtem a Valcsi vagy az Éva néni kezei közé. S n11-kor már az ujjamat is szoptam egy kicsit. 11-kor megmentünk be a szobába, hogy az ebédhez készülödjünk. A mai ebéd csirkeraguleves és diós tészta volt. Ilyen tésztát még sohasem ettem, de ízlett. Csak egy valami zavart, hogy nem adtak villát nekem hozzá. Így Éva néni segített az evésben. Volt még banán is, de azt nem ettem meg. Ebéd után meg mindenki kapott egy alacsony ágyat. Az enyémen rajta volt a pelenkám. Arra ráfeküdtem, bevettem az ujjam a számba és egy pillanat múlva már fel is ültem. Akkor odajött Éva néni simogatta egy kicsit a hátam és már el is aludtam. Egy idő után felébredtem (egy óra) és láttam, hogy mellettem lévő ágyon alszik Dani. Így elkezdtem egy kicsit bökdösni, de ő aludt tovább. S akkor megjött a Mami és hazamentünk. Elmeséltem neki az egész napot hazafelé menet.

2009. szeptember 8., kedd

Második nap a bölcsödében

Hát most már két napot voltam a bölcsiben. Ma 9-re kellett menni. Amikor a Mami befordult a bölcsi utcájába és megláttam a bölcsit majd kiugrottam a babakocsiból és mondtam a Maminak, hogy itt vagyunk. S mondtam neki, hogy merre kell menni. Rögtön az udvarra mentünk. S képzeljétek el, megláttam Éva nénit és egyszer csak eltűnt a Mami.
Ittam 4 fél pohár limonádét tízóraira. Ettől akkor lett a hasam, mint a hordó. :o) Aztán a lovas kocsira felült az egész csoport és mondókákat és énekeket mondtak, énekeltek Éva néni és Valcsi. Utána már jött is az ebéd. Ma paradicsomos gombóc volt a főfogás és szőlő a desszert. Hát egyiket sem ettem még. De nagyon ízlett mind a kettő. A gombócból másfelet ettem. Nem tudom mi az a másfél. Ti tudjátok? A szőlőből pedig hatot. A hat tudom mennyi, mert a Mamival, amikor a lépcsőn megyünk, akkor számoljuk, hogy hányat léptünk már. Szőlőt úgy ettem, hogy megettem a közepét és a héját a tányérra tettem szép sorba. Mami nem is érti, hogy ezt kitől láthattam. :o) S amikor befejeztük az ebédet jött értem a Mami. Nagyon örült Nekem. Én is Neki. :o)

2009. szeptember 7., hétfő

Bölcsi

Ma kezdtem a bölcsődét! Mókus csoportba kerültem és a fenyőt választottam jelemnek. Éva néni a gondozónénim, de még ott van Valcsi is. Ő a fiatalabb.
Nem voltak sokan a csoportba. 4 lány (Bogi, Réka, Lili, Lili) és 3 fiú (Csongor, Dani és én) van összesen. De ez nemsokára sokkal több lesz. Mert minden héten jönnek a gyerekek. Szép nagy a szoba és a kert. Motoroztam egy picit és homokoztam. A Mamit háromszor meglestem a fa mögül, hogy ott ül-e még a lépcsőn. De ott volt mindig. S képzeljétek még ebédet is kaptam. Spenót, krumpli, halrudacska volt a főfogás, még volt alma, s keksz is. Hát ettem főfőgást, de én inkább a kekszre kattantam rá. :o)